Search

Schoolreis naar Sanjesfertier

Op donderdag 8 juni zijn groep 3 en 4 op schoolreis naar Sanjesfertier in Friesland geweest. Na ruim een uur rijden kwamen we aan in Feanwalden waar een binnen-en buitenspeeltuin is en een  klein dierenpark Doordat het weer niet helemaal mee werkte, konden we in het begin alleen binnen spelen in een groot klimparadijs, springkussen, spookhuisje en trapauto’s.  Later op de dag konden we gelukkig ook naar buiten, daar waren ook leuke speelactiviteiten zoals, trapgondels, bootjes in een waterbaan, grote trapauto’s, een treintje en nog allerlei speeltoestellen. Om 12.30 uur aten we gezamenlijk een frietje. Hierna gingen we met z’n allen naar het dierenpark. Prachtig aangelegd!  We zagen, lama’s, een kameel, kangoeroes, stokstaartjes, prairiehondjes, koeien, een paard, geitjes, kuikentjes, kippen, ezels, uilen, vogels, emoes  struisvogels, eekhoorns etc. De kinderen vonden het prachtig. We hadden tijd te kort. Nog een ijsje tussendoor en een half uurtje spelen in het speelpark en we moesten ons al weer verzamelen bij de bus. De dag is omgevlogen. De kinderen hebben zich goed vermaakt en fijn samen gespeeld. Top jongens en meisjes!!

Kikkers en padden excursie groep 4!

Na een goed overleg tussen de kinderen van groep 4, juf en de mevrouw van de NME hadden we toch besloten om de gok te wagen en op kikker en paddentocht te gaan! De kinderen waren immers niet van suiker en niet bang voor dat water.
Doordat het weer niet mee speelde hadden we het programma wat omgegooid en mochten de kinderen direct met schepnetjes in de vijver op zoek gaan naar allerlei beestjes. Eerst hadden we even uitleg gekregen hoe we het beste een kikker konden vangen. Van alles werd er gevangen. Een aantal kikkers, vele kikkervisjes, zeeslakken, visjes, bloedzuigers en zelfs zeewier! wink De gevangen beestjes moesten in bakken en gingen we later bekijken.
Toen de regen met bakken uit de hemel viel gingen we een PowerPoint bekijken over kikkers en padden. Erg leerzaam!
Doordat het programma een beetje aangepast werd kwamen er ook nog andere dieren aan de orde. Muizen en baby eendjes.
We kregen nog lekker wat te drinken en na de dikste bui gingen we nog weer even los om op jacht te gaan. Het was ons niet gegund, want lang droog bleef het niet en gingen met een voldaan gevoel richting school!
De kinderen van groep 4 en ook de hulpouders waren echte bikkels!! Trots op ze!!

   

Feest groep 4!

Vrijdag 10 maart j.l was het dan eindelijk zo ver, dat de kinderen samen met mij mijn verjaardagsfeestje gingen vieren.
We begonnen de morgen gezellig met zingen voor juf en eindelijk mocht ik zelf met de digitaart spelen. YESSSSS!! 27 jaar stond er gelukkig boven smileysmiley
Na een luiskeels zingen heb ik alle mooie cadeaus samen met de kinderen uitgepakt. Ik was helemaal onder de indruk, zo'n verwennerij!!
Tijdens het lekker snoepen en drinken mochten ze een mooie kleurplaat van Pokemon uitkiezen, zodat ik de cadeaus voor de BINGO kon klaar leggen. Daarna nog even tijd voor een spelletje en lekker buiten spelen met wat lekkers en na de pauze dan eindelijk BINGO spelen met echte cadeaus. Met zeer ingespannen koppies deden de kinderen super goed mee! Gelukkig had iedereen BINGOOOOO!!
Tot slot van het feest hebben de kinderen van groep 4 en ik (deed uiteraad ook mee) een dans aangeleerd op de muzien van Ronnie Flex!! Gelukkig had ik hiervoor mijn hulptroepen meegenomen wink(Dank je wel Chantal!)
Ik kan wel 1 ding zeggen: ben trots op groep 4, hoe snel ze dit allemaal oppikken!!
Na het dansen waren we toch wel moe en hadden enorme dorst. Snel nog wat drinken en chips eten en toen was helaas de feestmorgen al weer voorbij.

Ik wil de kinderen enorm bedanken voor de verwennerij die ik heb gehad en voor de gezellige morgen! Op naar een nieuw levensjaar!

Valentijnsdag 2017

 

Be Fit-ochtend

Woensdag 8 februari stond de gehele ochtend voor de groepen 3 t/m 8 in het teken van gezondheid en beweging, het was Be Fit-ochtend.

De Be Fit-ochtend begon met een korte opening, waarbij we de kasten met het nieuwe speelgoed die vanuit dit project aangeschaft zijn, officieel in gebruik hebben genomen. We mogen onszelf nu offcieel Be Fit-school noemen en hebben een bijbehorend bordje gekregen dat bij de ingang komt te hangen.

De Be Fit-ochtend was verdeeld in drie onderdelen: quiz/memory, bewegen en creatief met fruit. Tijdens de quiz/memory hebben de kinderen veel geleerd over (on)gezonde voeding. Wist u bijvoorbeeld dat er in een Snelle Jelle maar liefst elf suikerklontjes zitten? Bij het onderdeel bewegen stond de schijf van vijf centraal en bij het laatste onderdeel hebben de kinderen auto's, bootjes, spiesjes en dergelijke gemaakt van fruit, waarna dat natuurlijk ook lekker opgegeten mocht worden.

Aan het eind van de ochtend heeft iedereen, ook de groepen 1/2 een bidon gekregen.

Het was een erg geslaagde ochtend. We willen de studenten van de Hanzehoge-school en het Huis voor de Sport Groningen dan ook heel erg bedanken voor de organisatie van deze ochtend.

   

Kerstdiner

Op donderdag 22 december j.l. hebben de kinderen en leerkrachten genoten van een heus kerstdiner. In alle groepen waren de tafels mooi gedekt en brandden er sfeervolle lichtjes om het er als een echt kerstdiner uit te laten zien. Groep 1 t/m 4 hadden een heerlijk hapjesbuffet. Alle kinderen zagen er prachtig uit. Ook was er voor de ouders, net als vorig jaar, een gezellig samenzijn op het grote plein. Iedere groep zong bij de Kerstman een kerstlied, waardoor het extra sfeervol op het plein was. Alle vaders en moeders hebben weer super hun best gedaan om iets lekkers te maken. En ook de ouderraad had alles weer goed voor elkaar. Wij danken juliie hier allemaal hartelijk voor. Zonder jullie hulp was het niet zo'n succes geworden.

     

 

 

Kerststukjes maken

 

Dinsdagmiddag 20 december j.l. was het eindelijk zover. De kinderen van groep 3 en 4 gingen gezamenlijk onder leiding van Marga (moeder van Tygo) en de juffen een kerststukje maken. Doordat de kinderen erg leuke materialen van huis hadden meegenomen was het resultaat schitterend. De kinderen waren zeer enthousiast en zeer trots op hun kerststuk!!
Namens de kinderen en de juffen willen we Marga heel erg bedankt!! Top!! Een geslaagde middag!

 

 

 

Sinterklaas

We hadden al enkele weken voorpret met 'onze' kinderen; maar maandag 5 december was het dan eindelijk zover. Sinterklaas kwam bij ons op school en alle kinderen hadden veel zin in het feest. Wat een pret toen de Sint aankwam in een oldtimer brandweerauto, voorafgaan door zijn Pieten op een tractor. Nadat Sint verwelkomd was, ging hij met zijn Pieten naar het versierde speellokaal. Eerst natuurlijk alle kinderen begroeten en daarna alle werkstukjes bewonderen. De Zwarte Pieten begonnen direct alle kinderen pepernote te geven en grapjes te maken.

Ook dit jaar kozen we weer voor een ontspannen en vrolijk spellencircuit. De volgende spelletjes kwamen aan de orde: ballenspel, voorlezen door Sinterklaas en op de foto, ingepakte cadeautjes raden, sjoelen met chocolade munten en pepernootzakjes gooien. De Pieten deden hier graag aan mee en haalden natuurlijk veel grapjes uit. Op het laatst werd er nog even lekker gedanst en polonaise gedaan en toe was het tijd voor de cadeautjes! De kinderen waren er erg van onder de indruk!

Na het bezoek van groep 1 en 2 ging de Sinter verder naar de groepen 3 t/m 8. De groepen 3 en 4 vierden feest in het gymlokaal. De Sint en de Pieten kregen een heus gymcircuit te zien. De Pieten en ook Sinterklaas konden zich helemaal uitleven! De Pieten vonden dit natuurlijk geweldig en deden vol overgave mee! Voor Stijn werd het ook nog een leuk feest. Hij was ziek, maar de Pieten gingen ook nog bij hem op bezoek.

   

 
 

 

Dansen

De kids van groep 4 hebben woensdag 3 november j.l. lekker gedanst! Ze kregen deze morgen dansen van Chantal, die voor een vakantie even in Nederland was. We begonnen met een warming up en nadat iedereen lekker warm was begonnen we met het aanleren van onze Knolpower dans! De kinderen pikten het erg snel op en deden super goed mee! Het leukste was toch wel de Dab!
Chantal bedankt!