Buitenlesdag 2018

Op 10 april hebben we de Nationale Buitenlesdag gehad.
​Sinds 2016 organiseren IVN en Jantje Beton de Nationale Buitenlesdag.
​De volgende spelletjes hebben de kinderen uit groep 3 en 4 gespeeld met elkaar:
​- op het gebied van rekenen zijn we bezig geweest met optellen d.m.v. dobbelstenen, tafels oefenen, samen 10 maken.
​- op het gebied van spelling hebben we woorden gesorteerd op verkleinwoorden (-pje en -tje en -je) en we hebben woorden opgeschreven met opdrachtkaarten en dobbelstenen.

​We hadden super veel zonneschijn en de kinderen waren zeer enthousiast en betrokken!

Grote rekendag 2018

Woensdag 28 maart deed Jaarfke voor het eerst mee aan de landelijke rekendag. Ook in groep 4 hebben we de hele dag besteed aan rekenacitviteiten. Helaas was het slect weer en konden we niet de geplande buitenacitviteiten doen, maar we hebben on binnen goed vermaakt. Eerst hebben we een circuit gedaan met 5 verschillende spelletjes/activiteiten om de tafels te oefenen/automatiseren. Ook hebben we filmpjes gekeken met hoe je tot bepaalde oplossingen komt en rekenen met Raaf. Als afsluiting hebben we een tafelbingo gespeeld met natuurlijk voor iedereen een prijsje!

Paasknutselmorgen

Een zeer geslaagde knutselpaasmorgen en een heerlijke paaslunch gehad met elkaar!! Topdag!

Ipads & Fit en Vaardig

Goed bezig met elkaar!! Zeer serieus rekenen op de Ipad en ontspanning tijdens het rekenen met Fit en Vaardig!

Sintfeest

De groepen 3 en 4 vierden het Sintfeest in de groepslokalen. De Sint en de Pieten kregen een heus spellen circuit te zien. De Pieten en ook Sinterklaas konden zich helemaal uitleven!! De Pieten vonden dit natuurlijk geweldig en deden vol overgave mee! Voor Sint werd een heus dansoptreden op het schoolplein verzorgd. De kinderen hadden 's morgens erg goed geoefend in het gymlokaal onder begeleiding van juf Chantal.

Een zeer geslaagde dag!

Gezellig bezoekje van Pieten op school!!

Letter van marsepein

Samen met groep 1,2,3,4 en 5 een lekkere letter maken van marsepein. De kinderen vonden het zeer leuk om te doen en waren erg trots op hun werkje van marsepein. Bedankt voor de 2 flinke moeders die meehielpen!!

Zichtbaar zijn!

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland deed groep 4 mee aan je laten zien  in het donker. We volgde een les over Zichtbaar zijn en gingen onze fietsen controleren of er inderdaad goede verlichting op zat. Ook de reflectoren bij de trappers werden gecontroleerd. Als alles goed was en in orde bevonden dan mochten ze een "prima sticker" plakekn en een label aan de fiets maken van: IN ORDE".
Kinderen die geen fiets mee hadden, mochten dit thuis controleren!

Schoolontbijt

Lekker gezond smikkelen, tijdens het schoolontbijt 2017!

Sint Maarten

Wij waren super blij met onze mooie sprookjes!!