Geldpieten

Dinsdag kwamen er twee geldpieten op school omdat de kinderen van de groepen 5 t/m 8 Sinterklaas mogen helpen met het kopen van cadeautjes. De kinderen waren 's middags al erg onrustig, want zoals elk jaar was het nu ook toch weer een beetje spannend. Gelukkig hadden de Pieten voor elk kind een envelopje en wat snoepgoed.

Bezoek Rijks Universiteit Groningen

Op 6 oktober kregen de leerlingen van groep 7 bezoek van Meintje. Zij is student aan de Rijks Universiteit. De les ging over enzymen en hoe die hielpen om van stof A en B een stof C te maken.

13 oktober mochten de leerlingen vervolgens een bezoek brengen aan de Linnaesborg te Groningen. De kinderen werden en vervolgens meegenomen naar een lokaal. De groep werd in tweeën gesplits. De ene groep ging met een plastic moleculen bouwsel aan het werk. Terwijl de andere groep naar het laboratorium ging. Na een poos werden beide groepen gewisseld. In het laboratorium moesten de kinderen een proefje doen met vanille extract. De leerlingen vonden het erg interessant.