Voetbalactiviteit FC Groningen

Dinsdagochtend 23 mei hebben de groepen 7 en 8 een voetbalclinic gekregen van spelers/trainers van FC Groningen. Het was een zeer leuke ochtend, met veel verschillende spellen.

Klinkerbezoek

Dinsdagmiddag 7 februari hebben de kinderen van groep 5,6,7 en 8 een bezoek gebracht aan de Klinker. Ze keken naar de voorstelling: De kleren van de Keizer. In het kort is dit het verhaal wat de kinderen hebben gezien: Alfons wordt geplaagd op het schoolplein. Hij mag niet meespelen met de anderen. Ze vinden zijn kleding niet 'hip' genoeg. Verdrietig blijft hij alleen achter en begint hij te fantaseren dat hij alles heeft wat zijn hartje begeert. Opeens is hij keizer! Met een groot paleis, heel veel vriendjes, personeel dat alles doet wat hij hen opdraagt en geld genoeg om te kopen wat hij maar wil! Zijn grootste passie is mooie kleren. Ook al zeggen de mensen om hem heen dat hij ook aan andere dingen zijn geld moet uitgeven, doet hij alleen waar hij zin in heeft. Maar of hij daar gelukkig van wordt?
In deze vrolijke voorstelling vertellen acht acteurs het mooie en beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. In prachtige kostuums en met leuke liedjes maken ze duidelijk dat je met ijdelheid niet ver komt in het leven...

De kinderen hebben genoten van de voorstelling! Wij willen de ouders nogmaals danken die het mogelijk maakten dat we met meer dan 70 kinderen naar de Klinker konden rijden. Geweldig!

Uw kind thuis helpen

Hallo ouders en leerlingen van groep 7.

Ik krijg vaak de vraag: “Hoe kan ik mijn kind helpen met……?”

Ik heb een leuke site voor jullie gevonden waarop uw kind/ jullie allerlei oefeningen kunnen doen voor bijvoorbeeld taal , rekenen , begrijpend lezen woordenschat, spelling.

De site heet : www.digischool.nl

Je klikt dan op bezoeker: leerling, Onderwijs: Basis.

Daarna krijg je een verdeling van groep1 en 2; groep 3,4,5 ; en groep 6,7,8.

Onder het kopje taal vind je ook begrijpend lezen en o.a. zinsontleden.

Ook op de site :www.onlineklas. nl, staan goede oefeningen.

www.mijnklas.net/ afmaaktaak

www kids4cito.nl

www.leestrainer.nl/oefenopgaven o.a. begrijpend lezen

www.squla.nl ,de kinderen hebben een eigen inlogcode op school, ik weet niet of deze thuis werkt.

Verder heb je nog voor sommen de volgende site. Op deze site kun je sommenwerkbladen ook uit printen

www.sommenmaker.nl

www.sommenprinter.nl.

www.tafels-online.nl

site: tafels-oefenen :start, oefenen, opslaan + naam.

Vriendelijke groet Juf Fiona

Verhalen van de leerlingen

Verhalen van de leerlingen uit groep 7:

Het begin

We kwamen binnen in de klas en we gingen gelijk op onze stoelen zitten .

En we vertelden over onze zomervakantie en wat we gedaan hadden .

We gingen de eerste week rustig aan doen en de nieuwe kinderen aan de klas laten wennen

En we maakten veel plezier en veel grapjes.

Om de twee weken komt Meester klaas in de klas op woensdag

# groep 7 time

Huisjes

Op de verjaardag van juf Fiona hebben we huisjes gemaakt van klei.

We zijn de hele ochtend er mee bezig geweest.

Iedereen heeft verschillende vormen in gemaakt: Zoals klokgevels, trapgevels en verschillende figuren.

Tussen het maken kregen we snoepjes. En we hebben super veel lol gehad.

Nu worden ze gebakken en dan zijn ze klaar!!

Pauze

We voetballen op vrijdag en we basketballen op donderdag en we tafeltennissen op dinsdag en we maken elke dag plezier.

En we doen soms tikkertje en soms verstoppertje.

En we ruilen pokemon kaarten.

Nieuw project:

De kinderen van groep 7 gaan een Eiffeltoren maken van kranten. Het wordt een hele grote uitdaging.We hebben ons voorbereid.

We hebben op internet informatie gevonden hoe we hem moeten bouwen.

Hallo ,

Leuk dat jullie onze groepssite bezoeken.

Je ziet hieronder enkele onderwerpen waar we in groep 7 mee bezig zijn. In onze groep wordt er veel samen gewerkt. We geven elkaar les. Communicatie , zelfstandigheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijke kernwoorden in deze groep.

Dit jaar zijn we begonnen met het thema: Plankton. De leerlingen kwamen tot de ontdekking dat zo iets kleins ontzettend belangrijk is voor onze aarde. De vergelijking werd getrokken dat ook al zijn de leerlingen klein, je kunt iets groots zijn.

Plankton wordt gegeten door vissen. Hierdoor kwamen we erop om een vis te maken van papier-maché.