Welkom op de pagina van groep 8!!laughyes

Watergevecht!!

Met dit weer is een watergevecht toch véééééél leuker dan in een warme gymzaal gymmen!
Daar was groep 8 het volledig mee eens! We hebben een heerlijke middag op het plein gehad.

EHBO

Dinsdagochtend 30 mei moest groep 8 het waar maken............ Weken hebben we geoefend voor het examen van EHBO.
Na een spannende ochtend kregen de leerlingen te horen dat ze allemaal geslaagd waren!
GEFELICITEERD TOPPERS!!

Voetbalactiviteit FC Groningen

Dinsdagochtend 23 mei hebben de groepen 7 en 8 een voetbalclinic gekregen van de spelers/trainers van FC Groningen. Het was een zeer leuke ochtend, met veel verschillende spellen.

Klinkerbezoek

Dinsdagmiddag 7 februari hebben de kinderen van groep 5,6,7 en 8 een bezoek gebracht aan de Klinker. Ze keken naar de voorstelling: De kleren van de Keizer. In het kort is dit het verhaal wat de kinderen hebben gezien: Alfons wordt geplaagd op het schoolplein. Hij mag niet meespelen met de anderen. Ze vinden zijn kleding niet 'hip' genoeg. Verdrietig blijft hij alleen achter en begint hij te fantaseren dat hij alles heeft wat zijn hartje begeert. Opeens is hij keizer! Met een groot paleis, heel veel vriendjes, personeel dat alles doet wat hij hen opdraagt en geld genoeg om te kopen wat hij maar wil! Zijn grootste passie is mooie kleren. Ook al zeggen de mensen om hem heen dat hij ook aan andere dingen zijn geld moet uitgeven, doet hij alleen waar hij zin in heeft. Maar of hij daar gelukkig van wordt?
In deze vrolijke voorstelling vertellen acht acteurs het mooie en beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. In prachtige kostuums en met leuke liedjes maken ze duidelijk dat je met ijdelheid niet ver komt in het leven...

De kinderen hebben genoten van de voorstelling! Wij willen de ouders nogmaals danken die het mogelijk maakten dat we met meer dan 70 kinderen naar de Klinker konden rijden. Geweldig!

Aardrijkskunde creatief samenvatten

Schrijfster op bezoek!

Op 13 oktober kwam Caja Cazemier op bezoek in groep 8.
Tijdens het bezoek heeft ze veel vertelt over haar eigen leven,
het schrijven van boeken en waar haar inspiratie vandaan kwam
Hierna werd er met een leuk spel gekeken of we goed hadden opgelet.
Ook heeft ze een stuk voorgelezen.
Caja Cazemier werd in 2016 genomineerd voor de prijs van de jonge kinder jury met het boek Selfie.

Nadat Caja bij ons in de klas is geweest, hebben we haar nieuwste boek gekocht.
Dit boek heet ‘Like me’ en gaat over de brugklas

Voorleeswedstrijd

Vrijdag 11 november was de eerste ronde van de voorleeswedstrijd 2016/2017.
Vijf leerlingen streden om de titel. Na het voorlezen, was het aan de jury (leerlingen van groep 8) om te stemmen. Lisa kwam als winnaar uit de bus en is de voorleeskampioen van de klas.

Op woensdag 15 februari, zal Lisa obs Jaarfke vertegenwoordigen bij de volgende ronde. Deze zal plaatsvinden in De Klinker in Winschoten. HEEL VEEL SUCCES!!

Mediamasters

MediaMasters is een uitdagende manier met media in de klas aan de slag te gaan. De game werd gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (18 t/m 25 november 2016).

In de week van 18 t/m 25 november heeft groep 8 meegedaan aan MediaMasters. Dit is een spel waarin we veel geleerd hebben over media.

Elke speldag begon met een kort filmpje op het digibord. Hierna moesten we vrijf vragen beantwoorden. Als we vier of meer vragen goed hadden, kregen we een joker. Die joker konden we inzetten in de finale. Sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken waren de onderwerpen van de vragen.

Op donderdag 24 november speelden we de finale. Het was super spannend! Van de 15 vragen hadden we er 13 goed. De uitslag was op 25 november. Er deden 6550 scholen mee. Wij zijn op plek 1043 geëindigd. Het was een leuke en leerzame week, die we afgesloten hebben met een welverdiend diploma!