Search

SOOOG JUBILEUM DAG

Woensdag 21 juni hebben we een feestelijke dag beleefd ivm het 10 jarig bestaan van SOOOG.
We hebben 3 theater workshops gevolgd. De kinderen waren erg enthousiast en konden een hele andere kant van zichzelf laten zien. Ware acteurs en actrices in de dop. In de pauze werden de kinderen getrakteerd op chips en een pakje drinken. Aan het eind van de week kregen de kinderen ook nog een mooie bidon van SOOOG.

   

 
 

Tennis

Op vrijdag 21 april hebben we de lessenserie tennis afgesloten emt een les op de tennisbaan in Scheemda. Het was een geslaagde middag samen met groep 5/6 van de Eexterbasisschool.

   

    

 

Ipads

Na de meivakantie zijn we in groep 5 een pilot gestart om te werken met Ipads. De kinderen kunnen op deze manier makkelijk extra oefenen op een leuke manier. De kinderen hebben een eigen inlogcode, zodat ze thuis ook op Gynzy en Nieuwsbegrip kunnen werken.

       

Paasontbijt

Vrijdagmorgen 14 april hebben we van een heerlijk Paasontbijt genoten. De ouderraad heeft er weer voor gezorgd dat we lekker hebben kunnen eten: verschillende soorten brood, crackers, beleg, rauwkost en drinken zorgde ervoor dat we ons buikje lekker vol hebben gegeten. Een goede energiebron deze ochtend! Samen hebben we voor de gezelligheid gezorgd. Het was top!

   

 

 

Samenwerking groep 2 en groep 5

Vrijdag 31 maart jl. hebben de kinderen van groep 2 samen met de kinderen van groep 5 een gezellig uurtje beleefd. De leerlingen van groep 5 hadden tijdens de tekenles een puzzel voor de kinderen van groep 2 getekend. Over het thema de ruimte of de boerderij. Dat waren de thema's waar de groepen 1 en 2 over hadden gewerkt of nog werken. Daarna hebben de kinderen van groep 5 een boek voorgelezen aan de kinderen van groep 2 en als slot hebben ze gezellig buiten gespeeld. Leuk om te zien was dat de kinderen die samenwerkten elkaar nu ook weer opzochten. Voor de kinderen van groep 5 was het leuk om te zien hoeveel de kinderen van groep 2 al wisten, met name over het thema "de ruimte". Het was een gezellige en leerzame ochtend voor beide groepen.

   

Tennislessen

Afgelopen donderdag zijn de tennislessen onder leiding van meester Berend Jan weer begonnen. Na een warming up gingen de oefeningen gericht op het onder controle houden van de bal weer van start. En dat is best lastig, want de kinderen willen graag vaak hard en ver spelen, maar om over te spelen, moet je de bal juist goed gooien of terug spelen. En dat is een leerproces. Mooi om te zien. Er volgen nog 4 lessen met als afsluiter de les op de tennisbaan.

 

B-fit dag

Woensdagochtend 8 februari is er door de studenten van de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met Huis van de Sport een B-fit ochtend georganiseerd. Een project om de kinderen bewuster te maken van gezond eten en voldoende bewegen. De ochtend bestond uit 3 onderdelen, te weten: creatief met fruit (iets leuks maken met fruit), bewegen (een bal loopspel, spieroefeningen en ren je rot over de schijf van 5), een quiz (met gezondheidsvragen) en een memoryspel (hoeveel suiker zit er in producten). De kinderen hebben een leuke en leerzame dag beleefd. Al de activiteiten die we het afgelopen jaar hebben ontplooid maakt, dat we nu een B-fit school zijn. Hiermee zijn we 's mrogens gestart, want hier hoort een bordje bij voor aan de muur. Ook zullen er binnenkort nieuwe buitenspelmaterialen in onze nieuwe kast liggen. Aan het eind van de ochtend kregen alle leerlingen een bidon met het B-fit logo. Super!

   

   

Klinkerbezoek

Dinsdagmiddag 7 februari hebben de kinderen van groep 5,6,7 en 8 een bezoek gebracht aan de Klinker. Ze keken naar de voorstelling: De kleren van de Keizer. In het kort is dit het verhaal wat de kinderen hebben gezien: Alfons wordt geplaagd op het schoolplein. Hij mag niet meespelen met de anderen. Ze vinden zijn kleding niet 'hip' genoeg. Verdrietig blijft hij alleen achter en begint hij te fantaseren dat hij alles heeft wat zijn hartje begeert. Opeens is hij keizer! Met een groot paleis, heel veel vriendjes, personeel dat alles doet wat hij hen opdraagt en geld genoeg om te kopen wat hij maar wil! Zijn grootste passie is mooie kleren. Ook al zeggen de mensen om hem heen dat hij ook aan andere dingen zijn geld moet uitgeven, doet hij alleen waar hij zin in heeft. Maar of hij daar gelukkig van wordt?
In deze vrolijke voorstelling vertellen acht acteurs het mooie en beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. In prachtige kostuums en met leuke liedjes maken ze duidelijk dat je met ijdelheid niet ver komt in het leven...

De kinderen hebben genoten van de voorstelling! Wij willen de ouders nogmaals danken die het mogelijk maakten dat we met meer dan 70 kinderen naar de Klinker konden rijden. Geweldig!

   

Scoor een boek

Al 5 jaar lang weet het leesproject Scoor een Boek! kinderen in Groningen te motiveren om te lezen. Dit succes is niet onopgemerkt gebleven, want in februari trapt de bibliotheek de 6e editie af met FC Groningen én Go Ahead Eagles.

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het al ze plezier beleven aan het lezen. Met die gedachte voert de bibliotheek, in samenwerking met Eredividieclubs FC Groningen en Go Ahead Eagles, het project Scoor een Boek! uit: een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een boek! combineert lezen met sport, want.... scoren kun je overal!

De leerlingen gaan tijdens Scoor een Boek! 10 weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen ('scoren'). De bibliotheek wakkert zo het leesplezier bij kinderen aan. De kinderen worden nog eens extra gestimuleerd door Tom Hiariej (FC Groningen) en Sander Duits (Go Ahead Eagles). Aan het eind vindt een sportieve afsluiting plaats, georganiseerd met lokale partners.

Scoor een Boek! vindt niet alleen plaats in de klas. Sinds 2016 roepen we gezinnen op om ook thuis boeken, kranten en tijdschriften te gaan 'scoren'. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas wordt op een poster bijgejouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen. Hiervoor kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald in de bibliotheek.

Maandag jl. is de aftrap voor onze school gegeven door een medewerker van de bibliotheek. De kinderen zijn enthousiast begonnen met het lezen van de boeken. Er zijn ca. 25 boeken geleverd door de bibliotheek voor groep 5, boeken uit de klas mogen ook gelezen worden en er mogen boeken van huis meegenomen worden om op school te lezen. Inmiddels zijn er al een aantal stickers op de poster geplakt.

 

Muzieklessen

Woensdagmorgen 1 februari zijn de muzieklessen in groep 5 en 6 gestart. De kinderen gaan kennismaken met 4 muziekinstrumenten, nl: de accordeon, de piano, de (dwars)fluit en de djembé. Elk instrument bespelen ze 4 weken. Daarna wisselen de groepjes. In de eerste les merkten we direct hoe lastig het bespelen van een muziekinstrument is, maar ook hoe leerzaam. Het goed luisteren, ritmes en melodieën naspelen, de motoriek (bespelen van de accordeon en de djembé) wordt ontwikkeld. Maar ook zag je het plezier bij de kinderen. We zien uit naar het vervolg van de lessen elke woensdag van 9.15 - 10.00 uur.

 

  

Kerstdiner

Donderdagavond 22 december hebben wij een gezellige kerstviering beleefd. De ouders en kinderen hebben weer heerlijke gerechtjes bereid. De kinderen hebben ervan genoten! Het zag er heel mooi en gezellig uit in de klas. Ook moesten we voor de ouders en de kerstman optreden. Het plein was gezellig aangekleed en de ouders konden zich vermaken met een hapje, drankje en de optredens. De kinderen van groep 5 hebben het kerstlied met verve gezongen. We kunnen terugkijken op een gezellig samenzijn!

   

   

Knutselen in December

Vrijdagmiddag 2 december kregen we de mogelijkheid van de ouderraad om een letter van marsepein te maken. Het is alsof je met klei werkt. De marsepein hadden we in allerlei kleuren en ze konden hun letter ook versieren met pepernoten en schuimpjes. De kinderen hebben een leuke middag gehad en een mooie letter gemaakt!

Vrijdagmiddag 16 december hebben we in de klas kerstukjes gemaakt. De meeste kinderen hadden een bakje met allerlei spulletjes meegenomen om het stukje te maken. Juf verzorgde het groen, de oase en ook nog allerlei kerstversiering om het stukje mee op te bouwen. De kinderen waren allemaal enthousiast bezig. Ze waren trots op het eindresultaat. Aan het einde van de middag kregen ze allemaal een fraai kerststukje mee naar huis. De foto's van deze activiteiten komen in het foto-album.

 

Sint Maarten

De kinderen hebben dit jaar met veel enthousiasme aan de lampion gewerkt. Het is een vrolijke Pikachu geworden.         

 

Schoolontbijt

Woensdag 9 november hebben we als school meegedaan aan het Nationale schoolontbijt. We hebben allemaal heel goed gegeten en het was heel gezellig. Het aanbod was niet altijd wat de kinderen thuis gewend zijn, maar er was genoeg variatie en voor elk wat wils. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je hebt energie nodig om goed te presteren in de klas. We hopen dat de kinderen hun smaak hebben kunnen uitbreiden en dat ze elke dag gezond ontbijten.

   

De leesclub

Om de leesmotivatie te bevorderen doet groep 5 dit jaar mee aan de leesclub. Dit is een activiteit die georganiseerd wordt door de bibliotheek. Woensdag 2 november is Henny van de bibliotheek uit Winschoten bij ons in de klas geweest en heeft ons een verhaal voorgelezen en daarbij een activiteit gedaan met vragenkaartjes, die wij mochten houden om in de klas te gebruiken. Wij krijgen een aantal uitgewerkte lesideeën om in de klas met de kinderen te gaan doen. Ook kregen we 2 opdrachten: een naam bedenken voor onze leesclub en een logo voor de leesclub ontwerpen. Via 2 coöperatieve werkvormen hebben we dat op een democratische manier besloten. De naam van de leesclub is: De leesfeest en leespowerclub. Een naam die leesplezier uitstraalt en dat je door veel te lezen, goed je best doet, steeds meer leert.

   

Verjaardag juf Petra

27 oktober was ik jarig. 's Morgens hebben we een super gezellig verjaardagsfeest gevierd met leuke spelletjes als bingo en minute to win it en lekkere traktaties. De ochtend ging veel te snel voorbij. En wat hebben de kinderen mij verwend. Ik voelde me echt jarig op deze dag! Hartelijk dank allemaal!


 
 

Plein spelen

De afgelopen weken hebben de kinderen op woensdagochtend van 9.40 uur t/m 10.10 uur les gekregen van juf Willemijn van Huis van de Sport. Zij behandelde allerlei spelletjes die kinderen op het plein kunnen spelen. Allerlei tik- , verstop- en andere spelen kwamen aan bod. Dit in het kader van het B-fit project. En was een vervolg op de spelen die de kinderen voor de zomervakantie kregen aangeboden. Al deze ideeen zijn gebundeld in een map en kunnen we ook evt. gebruiken voor de gymles. Ook is er een kastje met bakken aangeschaft, waar de nieuwe buitenspel materialen netjes in opgeruimd kunnen worden en waar de kinderen hopelijk veel spelplezier aan mogen beleven op het plein.

 

 

Roofvogelexcursie

Donderdag 17 november kregen wij een gastles, gegeven door mensen van de NME, Hannelore en Bart. Zij leerden ons deze morgen meer over roofvogels en gingen we ook echt proberen om roofvogels te spotten. In de klas vertelde Hannelore ons aan de hand van opgezette roofvogels en video-opnames informatie over deze vogels. Waar kun je roofvogels aan herkennen? Hoe zien ze eruit? Welke namen van roofvogels kennen we? Wat eten ze? Ook liet ze ons ervaren hoe scherp de klauwen zijn en hoe breed de vleugels zijn van een buizerd. Na een korte pauze liepen we, voorzien van een verrekijker naar het bosje achter Vijverborgen. Ook hadden we deze ochtend de beschikking over een telescoop. We hebben ganzen, duiven, meeuwen, kauwen, kraaien, roodborstjes en mezen gezien, maar helaas geen roofvogels. En juf een ijsvogel!!! Wow!!! Toch was het voor de kinderen een hele mooie ervaring. Wel hebben we ontdekt en geleerd dat er wel roofvogels leven in het bosje, want wij hebben restanten van prooien gevonden. Het was een geweldige en leerzame ochtend!! Fijn om de leerlingen zo enthousiast te zien. De overige foto's kunt u bekijken in het fotoalbum.

 

 

Start schooljaar

Welkom op de groepspagina van groep 5! We starten dit schooljaar in een nieuwe klas. We zijn er helemaal klaar voor!