Search

Nieuwjaar in de kleutergroepen

Allereerst iedereen nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Het kerstdiner is met succes weer geslaagd. Er was ook dit jaar veel belangstelling op het plein. Met de kleuters hebben wij heerlijk gegeten. De ouders en kinderen hebben erg hun best gedaan. Bedankt nog hiervoor en wat zagen de kinderen er weer prachtig uit. De liedjes zingen op het plein was super gezellig.

De eerste week van het jaar hebben we vaak een thema loze week. Dit houdt in dat wij weer veranderen van thema en dat we in die week de hoeken wee mooi gaan inrichten.
Er zijn al weer prachtige knutselwerkjes gemaakt, zoals schalen met oliebollen en getekend vuurwerk. Het volgende thema wordt Frozen. Wij kiezen een thema wat ook direct in de belevingswereld van het kind ligt. Toen wij dit noemden in de klas waren ze dolenthousiast, dus dat belooft wat. De komende weken zullen jullie er wel meer over gaan horen via de kinderen!

Hallo Sinterklaas.....

Hallo Sinterklaas wat fijn dat u er bent...., zongen de kleuters uit volle borst. Het thema Sinterklaas is altijd zeer geliefd bij de kleuters. In de hoeken werd leuk gespeeld; de paardenstal van Americo waarbij ze ook even op het zadel konden zitten en het paard konden verzorgen en borstelen, het paleis van Sinterklaas de huishoek waar ze hun schoen konden zetten voor de open haard, de banketbakker waar ze chocolade letters konden maken van klei, de constructiehoek met haven en boot van lego en een leeshoek met prachtige sinterklaasboeken. 

Het was een drukke-en spannende tijd voor de kinderen, maar wat hebben ze weer heerlijk genoten van alles. Ook lekker smullen natuurlijk van de versierde eierkoeken en natuurlijk pepernoten bakken. Op 5 december kwam hij dan eindelijk op school. Sommige kinderen vonden het echt spannend, maar vooral leuk, omdat Sint en Piet meededen met de spelletjes, dansjes en kunstjes. Nu hij alweer vertrokken is, maken wij ons alweer gereed voor de kerst.

Wij willen alle ouders; die de hoeken ingericht hebben, pepernoten hebben gebakken, eierkoeken hebben versierd, cadeautjes hebben ingepakt en meegeholpen hebben bij het Sinterklaasfeest heel erg bedanken voor alle hulp en gezelligheid. 

    

Sint Maarten

9 november was het dan zo ver, groep 2 ging naar Nieuw Vredenhoven met in hun hand allemaal zijn of haar eigen gemaakte lampion. Toen we daar aankwamen gingen we eerst de jassen ophangen. Alle opa's en oma's zaten vol smart op ons te wachten. De leerlingen van groep 2 gingen in een rijtje door de grote zaal heen lopen en zongen zo de liedjes die ze hadden geoefend. En sommige opa's en oma's hadden ook iets lekkers of een klein cadeautje voor de leerlingen, heel leuk om te zien!
Vervolgens ging groep 2 zich opsplitsen. De ene helft ging met juf Lisa mee, de andere helft met juf Ina. De leerlingen gingen naar een kleinere zaal toe en daar gingen ze ook de liedjes zingen die ze hadden geoefend.  Wat kregen ze hier ook veel lekkers en kleine cadeautjes! In deze kleinere zaal kregen de leerlingen ranja en een lekker koekje. Ze mochten daarna nog een kleurplaat kleuren. En toen was het alweer tijd om naar school te gaan. 

Herfst is weer gekomen.....

Met het thema herfst hebben de kleuters allemaal leuke-en leerzame activiteiten gedaan. De kinderen hebben appels geproeft en ontdekten welke appels ze het lekkerste vonden. Daarna gingen ze appelmoes maken van een heerlijk recept. 

De kinderen speelden leuk in de diverse hoeken; het kabouterbos met kabouterwinkel in de gang, de vertel / speeltafel over het boek 'De vier kaboutertjes in de herfst', een leeshoek waarbij ook kabouterthee gedronken kon worden en een lichtbak waar ze de nerven van bladeren konden zien.

Deze week hebben de kleuters een verrassend kabouterpad gelopen bij NME Hoogezand, waarbij ze verschillende aspecten van de natuur konden ervaren.

Volgende week gaan we verder met dit leuke thema, waarbij o.a. en spinnenhotel gemaakt wordt en natuurlijk ook herfstachtige lampionnen, die voor zaterdag 10 november weer klaar moeten zijn. 

      

Good-morning teacher in groep 1 en 2

We zijn alweer een tijdje begonnen met school. De eerste weken hebben de kinderen weer aan elkaar kunnen wennen. De tweede week zijn we begonnen met ons eerste thema van het nieuwe schooljaar, namelijk: Engeland.
Drie weken lang leerden de kleuters dit gedeelte van het land Groot-Brittanië te waarderen. Elke ochtend verwelkomden wij de kinderen met de zin: 'Good-morning children!' de kleuters antwoorden dan allen: 'Good-morning teacher!' Ze aten in de Fish and chips kraam, maakten bruggen voor de vele Engelse dubbeldekkers en speelden in de tent op de camping in de klas. Ook prachtige werkjes werden gemaakt: Beertje Paddington en Tic Tac Toe met Engelse drop van foam.

      

De Engelse taal werd vaak gesproken en een aantal kinderen telden foutloos tot 10 in het Engels. Ze hebben ook veel Engelse woorden geleerd. Vraagt u maar eens naar de volgende woorden en ze kunnen goed vertellen wat het betekent; Bobby, Big Ben, dubbeldekker, good-morning, bye bye, please, thank you en High-tea. Tijdens de informatieavond begin september, mochten de kinderen een gebloemd theekopje uitzoeken voor een lekker kopje Engelse thee, met melk en voor de liefhebben een Engels dropje erbij. 
Het was een geslaagd thema! We willen het spreken van Engels ook tijdens onze andere thema's even terug laten komen. Ons volgende thema is 'Kabouters'.