Sint Maarten

9 november was het dan zo ver, groep 2 ging naar Nieuw Vredenhoven met in hun hand allemaal zijn of haar eigen gemaakte lampion. Toen we daar aankwamen gingen we eerst de jassen ophangen. Alle opa's en oma's zaten vol smart op ons te wachten. De leerlingen van groep 2 gingen in een rijtje door de grote zaal heen lopen en zongen zo de liedjes die ze hadden geoefend. En sommige opa's en oma's hadden ook iets lekkers of een klein cadeautje voor de leerlingen, heel leuk om te zien!
Vervolgens ging groep 2 zich opsplitsen. De ene helft ging met juf Lisa mee, de andere helft met juf Ina. De leerlingen gingen naar een kleinere zaal toe en daar gingen ze ook de liedjes zingen die ze hadden geoefend.  Wat kregen ze hier ook veel lekkers en kleine cadeautjes! In deze kleinere zaal kregen de leerlingen ranja en een lekker koekje. Ze mochten daarna nog een kleurplaat kleuren. En toen was het alweer tijd om naar school te gaan.

Herfst is weer gekomen.....

Met het thema herfst hebben de kleuters allemaal leuke-en leerzame activiteiten gedaan. De kinderen hebben appels geproeft en ontdekten welke appels ze het lekkerste vonden. Daarna gingen ze appelmoes maken van een heerlijk recept.

De kinderen speelden leuk in de diverse hoeken; het kabouterbos met kabouterwinkel in de gang, de vertel / speeltafel over het boek 'De vier kaboutertjes in de herfst', een leeshoek waarbij ook kabouterthee gedronken kon worden en een lichtbak waar ze de nerven van bladeren konden zien.

Deze week hebben de kleuters een verrassend kabouterpad gelopen bij NME Hoogezand, waarbij ze verschillende aspecten van de natuur konden ervaren.

Volgende week gaan we verder met dit leuke thema, waarbij o.a. en spinnenhotel gemaakt wordt en natuurlijk ook herfstachtige lampionnen, die voor zaterdag 10 november weer klaar moeten zijn.

Good-morning teacher in groep 1 en 2

We zijn alweer een tijdje begonnen met school. De eerste weken hebben de kinderen weer aan elkaar kunnen wennen. De tweede week zijn we begonnen met ons eerste thema van het nieuwe schooljaar, namelijk: Engeland.
Drie weken lang leerden de kleuters dit gedeelte van het land Groot-Brittanië te waarderen. Elke ochtend verwelkomden wij de kinderen met de zin: 'Good-morning children!' de kleuters antwoorden dan allen: 'Good-morning teacher!' Ze aten in de Fish and chips kraam, maakten bruggen voor de vele Engelse dubbeldekkers en speelden in de tent op de camping in de klas. Ook prachtige werkjes werden gemaakt: Beertje Paddington en Tic Tac Toe met Engelse drop van foam.

De Engelse taal werd vaak gesproken en een aantal kinderen telden foutloos tot 10 in het Engels. Ze hebben ook veel Engelse woorden geleerd. Vraagt u maar eens naar de volgende woorden en ze kunnen goed vertellen wat het betekent; Bobby, Big Ben, dubbeldekker, good-morning, bye bye, please, thank you en High-tea. Tijdens de informatieavond begin september, mochten de kinderen een gebloemd theekopje uitzoeken voor een lekker kopje Engelse thee, met melk en voor de liefhebben een Engels dropje erbij.
Het was een geslaagd thema! We willen het spreken van Engels ook tijdens onze andere thema's even terug laten komen. Ons volgende thema is 'Kabouters'.