Good-morning teacher in groep 1 en 2

We zijn alweer een tijdje begonnen met school. De eerste weken hebben de kinderen weer aan elkaar kunnen wennen. De tweede week zijn we begonnen met ons eerste thema van het nieuwe schooljaar, namelijk: Engeland.
Drie weken lang leerden de kleuters dit gedeelte van het land Groot-Brittanië te waarderen. Elke ochtend verwelkomden wij de kinderen met de zin: 'Good-morning children!' de kleuters antwoorden dan allen: 'Good-morning teacher!' Ze aten in de Fish and chips kraam, maakten bruggen voor de vele Engelse dubbeldekkers en speelden in de tent op de camping in de klas. Ook prachtige werkjes werden gemaakt: Beertje Paddington en Tic Tac Toe met Engelse drop van foam.

De Engelse taal werd vaak gesproken en een aantal kinderen telden foutloos tot 10 in het Engels. Ze hebben ook veel Engelse woorden geleerd. Vraagt u maar eens naar de volgende woorden en ze kunnen goed vertellen wat het betekent; Bobby, Big Ben, dubbeldekker, good-morning, bye bye, please, thank you en High-tea. Tijdens de informatieavond begin september, mochten de kinderen een gebloemd theekopje uitzoeken voor een lekker kopje Engelse thee, met melk en voor de liefhebben een Engels dropje erbij.
Het was een geslaagd thema! We willen het spreken van Engels ook tijdens onze andere thema's even terug laten komen. Ons volgende thema is 'Kabouters'.