Search

Bezoek Klinker: het geheim van de schatkist

 

Het was de week van gezellige en leuke uitstapjes: op maandag de schoolreis naar Appelscha en nu op donderdag ook nog naar een voorstelling in de Klinker. Door moeders werden we met auto's aar Winschoten vervoerd. 

Christie heeft vorige week een grote houten kist van haar opa gekregen, echter is de sleutel kwijt geraakt. Nu kan ze de kist niet open krijgen en weet ze niet wat er in zit. Terwijl ze samen met de kinderen oplossingen bedenkt om deze open te krijgen, krijgt ze op haar zolder onverwacht bezoek van de kapitein. En dan worden de kinderen meegenomen in de fantasie wereld van theater waarin alles mogelijk is: de schatkist wordt een zeilschip, het decor wordt een landschap, geluiden en muziek prikkelen de fantasie, de kapitein zoekt piraten en loopt over de stoelen door de zaal en de kanonskogels (ballen) vliegen door de zaal. De kinderen zingen mee, zwemmen mee en helpen mee met de oplossing. Na het vinden van het geheime wachtwoord STOEL, vindt 1 kind deze onder haar stoel. De boot is weer een schatkist en zij mag met behulp van de sleutel deze openen. Alle kinderen mogen op het toneel komen kijken naar de schat en er iets uitpakken: een snoepschelpje. Dit is tevens het einde van een leuke voorstelling. Alle kinderen hebben genoten van deze voorstelling.

De kinderen werden door de juffen nog getrakteerd op een lekker waterijsje. Daar hebben we buiten in de schaduw lekker van gesmuld en met dit warme weer zeker welkom.

    

    

Schoolreis

Op maandag 28 mei gingen we met alle kinderen uit groep 3 en 4 op schoolreis naar Attractiepark Duinen Zathe te Appelscha. Het weer was prachtig en na een gezellige en vlotte busreis waren we er al snel. Op het terras bij de spelletjeshal en toiletten hebben we de verzamelplek ingericht. Alle kinderen konden hun tas/rugzak op een stoel kwijt en vertrokken direct in groepjes of in tweetal het attractiepark in. We hadden afgesproken dat ze vrij mochten gaan spelen, goed om elkaar denken en met elkaar. Dit hebben de kinderen de hele dag super fijn gedaan; geen enkele huilend of verdrietig kind en met elkaar veel plezier makend. Ook de juffen en meester Jens hebben in heel veel attracties gezeten met de kinderen. 
Tot 11.15 uur hebben ze zich vermaakt met / in: de botsautootjes, de achtbaan, het spookhuis, de glijbanen, klimtoestellen, soorten zweefmolens, trampolines, met bootje van waterglijbaan, rupsachtbaantje en spelletjes in de speelhal. Daarna mochten de kinderen in het verkeerspark (trapauto's). Na nog even spelen hebben we de kinderen bij elkaar geroepen voor de lunch binnen: patatje, snack (kroket of frikadel) en limonade. Het eten was nog maar net op of ze waren al weer op weg naar de attracties. 's Middags deze rood verhitte koppies nog even ingesmeerd en regelmatig even naar het verzamelpunt gestuurd voor een bekertje ranja. Om 15.10 uur alle kinderen weer uit het park geplukt en na de groepsfoto en het ijsje weer terug met de bus naar Scheemda. We kijken echt terug op een dag zonder wanklank: geen boos kind gezien of ongelukje gehad. 

Kijk voor foto's in het foto album!

Afsluiting tennislessen

De afgelopen weken hebben de leerlingen op de vrijdagmorgen tennisles gehad van de tennisleraar, meester Berend Jan.
​Op vrijdagmorgen 20 april zijn we naar de echte tennisbaan geweest aan de Plantsoenlaan in Scheemda.
​We hebben daar de oefeningen gespeeld, die we tijdens de lessen hebben geleerd. 
​De ouders mochten kijken en meedoen. Fijn dat er zoveel ouders belangstelling hadden! 
​Het was een prachtige, zonnige ochtend in april! De kinderen hebben genoten! We bedanken de tennisvereniging voor de samenwerking en de lessen. Bij deze willen we de ouders, die mee terug hebben gelopen naar school hartelijk bedanken!

  

Buitenlesdag 2018

Op 10 april hebben we de Nationale Buitenlesdag gehad.
​Sinds 2016 organiseren IVN en Jantje Beton de Nationale Buitenlesdag.
​De volgende spelletjes hebben de kinderen uit groep 3 en 4 gespeeld met elkaar:
​- op het gebied van rekenen zijn we bezig geweest met optellen d.m.v. dobbelstenen, tafels oefenen, samen 10 maken.
​- op het gebied van spelling hebben we woorden gesorteerd op verkleinwoorden (-pje en -tje en -je) en we hebben woorden opgeschreven met opdrachtkaarten en dobbelstenen. 

​We hadden super veel zonneschijn en de kinderen waren zeer enthousiast en betrokken!

    

    

Grote rekendag 2018

Woensdag 28 maart deed Jaarfke voor het eerst mee aan de landelijke rekendag. Ook in groep 4 hebben we de hele dag besteed aan rekenacitviteiten. Helaas was het slect weer en konden we niet de geplande buitenacitviteiten doen, maar we hebben on binnen goed vermaakt. Eerst hebben we een circuit gedaan met 5 verschillende spelletjes/activiteiten om de tafels te oefenen/automatiseren. Ook hebben we filmpjes gekeken met hoe je tot bepaalde oplossingen komt en rekenen met Raaf. Als afsluiting hebben we een tafelbingo gespeeld met natuurlijk voor iedereen een prijsje!

      

    

 

Paasknutselmorgen

Een zeer geslaagde knutselpaasmorgen en een heerlijke paaslunch gehad met elkaar!! Topdag!

      

      

      

Ipads & Fit en Vaardig

Goed bezig met elkaar!! Zeer serieus rekenen op de Ipad en ontspanning tijdens het rekenen met Fit en Vaardig!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sintfeest

De groepen 3 en 4 vierden het Sintfeest in de groepslokalen. De Sint en de Pieten kregen een heus spellen circuit te zien. De Pieten en ook Sinterklaas konden zich helemaal uitleven!! De Pieten vonden dit natuurlijk geweldig en deden vol overgave mee! Voor Sint werd een heus dansoptreden op het schoolplein verzorgd. De kinderen hadden 's morgens erg goed geoefend in het gymlokaal onder begeleiding van juf Chantal.

Een zeer geslaagde dag!

   

 

Gezellig bezoekje van Pieten op school!!

   

Letter van marsepein

Samen met groep 1,2,3,4 en 5 een lekkere letter maken van marsepein. De kinderen vonden het zeer leuk om te doen en waren erg trots op hun werkje van marsepein. Bedankt voor de 2 flinke moeders die meehielpen!!

 

Zichtbaar zijn!

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland deed groep 4 mee aan je laten zien  in het donker. We volgde een les over Zichtbaar zijn en gingen onze fietsen controleren of er inderdaad goede verlichting op zat. Ook de reflectoren bij de trappers werden gecontroleerd. Als alles goed was en in orde bevonden dan mochten ze een "prima sticker" plakekn en een label aan de fiets maken van: IN ORDE".
Kinderen die geen fiets mee hadden, mochten dit thuis controleren!

 

Schoolontbijt

Lekker gezond smikkelen, tijdens het schoolontbijt 2017! 

Sint Maarten

Wij waren super blij met onze mooie sprookjes!!