Search

Text/HTML

Woensdag 5 juni heeft groep 4 een bezoek gebracht aan natuur- en educatiecentrum te Hoogezand. We werden welkom geheten en kregen we uitleg over het zintuigenpad dat we gingen volgen. We gingen een wandeling maken door de tuin en onderweg kwamen we opdrachten tegen die te maken hadden met onze zintuigen. Onze zintuigen werden op allerlei manieren geprikkeld. We werden bewust gemaakt voor kleur, geur, gehoor, gevoel, smaak en visuele illusies. Soms zien we dingen anders dan ze in werkelijkheid zijn en ook ons gevoel kan ons voor de gek houden. Verder hebben we geleerd dat zonnestralen kleuren bevatten en dat je met behulp  van een stemvork geluid niet alleen kunt horen, maar ook zien en voelen. Het was een leerzame en gezellige ochtend. Annelies, Bianca, Femke, Marlies en Miranda, bedankt voor het rijden en jullie begeleiding.


    

Schoolreis groep 3 en 4

Maandag 27 mei jl. was het dan eindelijk zover. Groep 3 en 4 gingen op schoolreis naar in- en outdoorcentrum Pinokkio in Assen. Nadat we ons allemaal verzameld hadden om 8.40 uur bij het voormalige busstation, was het nog even wachten op de bus. Door een misverstand i.v.m. ziekte binnen het bedrijf van Drenthe Tours, was de buschauffeur naar ons treinstation gereden. De bus werd daar bestookt met reizigers die bang waren dat ze met de bus verder moesten reizen, maar gelukkig was dat voor hen niet het geval.  Juf Henriette was onze reddende engel! Ze heeft de bus gehaald en de juiste weg en locatie gewezen. Via een collega van een andere school hoorden we van deze schoolreis. Het leek ons een leuke, uitdagende en avontuurlijke schoolreis. En dat was het!! En wat was het allemaal top geregeld! Zelfs de bus werd door dit bedrijf geregeld en behoorde tot ons arrangement!

Toen de bus aankwam in Assen stonden de medewerkers van het centrum al op ons te wachten met nummerbordjes 4,5 en 6. Dit was deze dag het groepsnummer van de ingedeelde groepen en maakten ze direct kennis met hun groepsleider. We hadden de groepen verdeeld met kinderen uit groep 3 en 4 (gemengd).

Na een uitleg gingen de kinderen aan de slag met de 6 activiteiten. Zoals er waren: het hoogteparcours, boogschieten, jungle (vrij spelen), klimwand, survivalbaan en de Highland games. Elke activiteit duurde 45 minuten.

Na 3 rondes hadden we middagpauze en kregen we patat met snacks en drinken. Ook allemaal zeer goed geregeld. Net zoals de begeleiding en de wijze waarop de medewerkers omgingen met de kinderen en hun veiligheid. Om 15.00 uur werd de schoolreis geëvalueerd met de kinderen en aan de reacties te horen, waren ze zeer enthousiast en blij met deze schoolreis. Er werd nog gezamenlijk afgesloten met een gezellige dans. Vervolgens werden de groepen met hun groepsleiders en andere begeleiding teruggebracht naar de bus en werden we uitgezwaaid. Wat een toppers allemaal! We hebben genoten van deze enthousiaste organisatie en de wijze waarop iedereen in de watten werd gelegd. Op een paar pleisters plakken na, hebben we geen wanklank gehoord! De bus kwam klokslag 16.00 uur weer aan in Scheemda. Het was in 1 woord gezegd: SUPER!!!

KIJK VOOR FOTO'S IN HET FOTO ALBUM

Verkeerde planeet of verkeersplaneet

Op vrijdagochtend 24 mei werd er verkeersvoorlichting gegeven aan de kinderen uit de groepen 3 en 4. Verkeersvoorlichting over voorrang geven en verlenen, oversteken, gordelgebruik en verkeersborden. Dit gebeurde op een belevenis volle wijze: door poppenspel en doe-activiteiten.

De pop Spacy, een poppenspeelster en een verkeersvertegenwoordiger komen van de verkeerde planeet naar de aarde. Er gebeuren daar veel ongelukken: waardoor kinderen niet meer veilig naar school kunnen fietsen. De inwoners van de verkeerde planeet maken steeds dezelfde fouten en weten niet meer hoe het moet. Daarom is Spacy naar de aarde gekomen om te kijken hoe het hier gaat en wat er op de verkeerde planeet moet worden aangepast.

Pop Spacy liet steeds zien wat er fout gaat op de verkeerde planeet en tot groot plezier van onze kinderen werden de botsingen levensecht uitgebeeld. Ook enkele kinderen mochten hierin mee spelen. De kinderen (publiek) werden uitgenodigd actief mee te denken en aanwijzingen te geven: dit deden ze dan ook enthousiast en zeer betrokken.
Als laatste activiteit werd door de kinderen het spel Ren je Bord gespeeld. Er staan 3 verkeersborden opgesteld. Spacy of de verkeerstegenwoordiger stelde een vraag en de kinderen moesten voor het juiste verkeersbord gaan staan. Bij 1 vraag ( welk bord betekent voetpad) ging het over voetgangers met 3 passende verkeersborden. . De volgende vraag ( welk bord betekent verboden te fietsen) met passende verkeersborden ging over fietsen en de laatste over auto’s. Het blijkt dat we de kinderen nog veel kunnen leren over de betekenis van de verkeersborden.


 

Tennis groep 3,4 en 5 op 10 mei j.l.

Na een paar weken lekker geoefend te hebben met een racket en een bal, mochten we dan eindelijk in het echt tennissen op een tennisbaan.

Voor groep 3 en 4 begon de dag koud en een beetje nattig. Gelukkig werd er hard getraind, waardoor we toch lekker warm bleven. ’s Middags was groep 5 aan de beurt om hun kunsten te vertonen.

De kinderen begonnen met een warming up en lieten daarna alle oefeningen, die ze van meester Berend Jan hadden geleerd aan de ouders zien.

Op het laatst mochten ook de ouders meedoen. Allemaal blije gezichten.

We hebben een erg leuke morgen en middag gehad. Berend Jan en alle hulp tennissers bedankt hiervoor en op naar volgend schooljaar


    

Tennis groep 3,4 en 5

Met ingang van vrijdag 31 maart jl. zijn de tennislessen in samenwerking met TC Ready uit Scheemda weer begonnen. Onder leiding van meester Berend Jan worden de beginselen van het tennis aangeleerd. Meester Berend Jan geeft tennislessen bij vele verenigingen in de regio. Met leuke activiteiten en op een speelse manier leren de kinderen de hantering, het balgevoel en wat slagen te beheersen. Er zijn dit keer 3 tennislessen in de zaal en 1 afsluitende tennisles op de buitenbaan in Scheemda. Hier is nog geen datum van bekend en krijgt u naer bericht over. We hopen weer op een plezierige samenwerking en leuke en leerzame lessen voor de kinderen.