Search

Schoolreis

Maandag 28 mei vertrokken de groep 5 t/m 7 al op tijd om met de bus naar Amsterdam te gaan. We hadden dit jaar gekozen om met de groepen een rondvaart te maken door de Amsterdamse grachten en daarna naar NEMO te gaan. Een museum over wetenschap, waar de kinderen zelf heel veel dingen mochten doen en konden ontdekken. Ze konden bijvoorbeeld met een robotarm bestellingen uit het magazijn halen, dijken bouwen zodat ze het water in de juiste richting konden laten lopen. Ze konden zelf zwaartekracht proefjes doen en in het laboratorium mochten ze zelf een vuurpijl maken van azijn en bakpoeder....... en laten ontploffen. In de middag hadden we nog een workshop over het heelal, veel kinderen vonden dit erg intressant. Ondertussen hadden de medewerkers van NEMO een hele grote domino gebouwd met veel verschillende dingen zoals, zweefdingen die tegen een ballon aanprikten waardoor er weer andere dingen in beweging kwamen. Erg leuk om te zien. Om 16.00 uur verzamelen en terug in de bus. Halverwege kregen de kinderen nog een verrassing, we stopten bij de MC Donald in Lemmer en daar kregen alle kinderen een Happy Meal met speeltje. Onderweg in de bus speelden we nog een paar spelletjes bingo en zo verliep de reis voor de meeste kinderen toch wel vlot. Precies op tijd waren we terug in Scheemda en konden we terug kijken op een geweldige schoolreis. 

 

Bezoek Rijks Universiteit Groningen

Op 6 oktober kregen de leerlingen van groep 7 bezoek van Meintje. Zij is student aan de Rijks Universiteit. De les ging over enzymen en hoe die hielpen om van stof A en B een stof C te maken.

13 oktober mochten de leerlingen vervolgens een bezoek brengen aan de Linnaesborg te Groningen. De kinderen werden en vervolgens meegenomen naar een lokaal. De groep werd in tweeën gesplits. De ene groep ging met een plastic moleculen bouwsel aan het werk. Terwijl de andere groep naar het laboratorium ging. Na een poos werden beide groepen gewisseld. In het laboratorium moesten de kinderen een proefje doen met vanille extract. De leerlingen vonden het erg interessant.