Search

Paddenstoelenfestival

Op maandag 8 oktober kwam iemand van Het Groninger Landschap vertellen over het Paddenstoelenfestival in Midwolda wat aanstaande zondag 14 oktober plaatsvindt.

Op het Landgoed Ennemaborg kan je opzoek naar allerlei soorten paddenstoelen. Bij de paddenstoelen zijn naambordjes geplaatst.

Naast het paddenstoelen zoeken, zijn er ook andere activiteiten, zoals uilenballen uitpluizen waarin allerlei botjes en schedels van muizen in kunnen zitten. Verder is er een verhalenverteller, Erik van Dort. En is er een knutseltent bij de werkschuur.      

Vertelbeurten groep 3

Aan de kinderen van groep 3 is gevraagd een vertelbeurt over je huis/lievelingsdier te houden voor de groep. De meeste kinderen waren direct enthousiast en noemden vrij snel waar ze iet over wilden vertellen. Iets vertellen voor de klas is op vrijwillige basis en ook mag papa/mama erbij aanwezig zijn. Dit idee onstond na de eerste les van KWINK: laat je horen; ook gaat de eerste kern van Veilig Leren Lezen over dieren. Bijna alle kinderen hebben nu een beurt gehad en zitten vol enthousiame in de vertelstoel. Ook neemt ieder iets over haar/zijn dier mee: foto's, filmpje, knuffel, opgezette versie, voer, boek en soms het eigen huisdier. Ieder in de klas luistert goed en geboeid, ook krijgt iedee verteller een groot applaus. We hebben al iets gehoord over: konijn (2x) kitten (2x), poezen, dwergpapegaai, vlinders, roggen, slangen, giraffes, hond en hamster. Volgende week horen we nog iets over bijen, muizen en mijn poes. Ook komt er nog een filmpje over een paard(rijden). Wat erg leuk is, is dat de kinderen aangeven trotst te zijn op zichzelf en elkaar. 

 

Schildpadden uit het ei

Bij de woordenschat van VLL leerden de kinderen uit groep 3 dat de schildpadjes uit het ei kruipen. Het ei krakt niet, want de schaal is niet hard. Juf haar vertelbeurt ging ook over schildpadden en ze nam haar eigen roodwangschildpadjes mee. Tijdens kern 1 maakt ieder kind zijn/haar eigen schildpad: het weven op een bierviltje en het ei van papiermache. Op dierendag kropen alle schildpadden uit het ei.