Search

Pannenkoeken dag

Pannenkoeken dag stond op de kalender van groep 5. Dinsdag 3 juli was de dag dat we met z'n allen de pannenkoeken gingen bakken. In groepjes moesten de kinderen wegen-meten-roeren en dat verliep prima. Ze deden erg hun best. De juffen hadden alles buiten in de schaduw opgesteld en konden flink doorbakken. De leerlingen aten veel en ze smulden naar hartenlust. Het was een fijne middag en zeker nog eens voor herhaling vatbaar. 

 

De Klinker

Vol goede moed ging groep 5 naar De Klinker in Winschoten. Het weer was ons goed gezind, het was droog, mooi om te fietsen. Om 8.00 uur vertrokken we. Tegen 8.45 uur kwamen Kris en Christie ons welkom heten. We werden in groepen verdeeld en kregen een medewerker van De Klinker (pinguïn) mee om ons een rondleiding te geven. We zagen b.v. hoe decors werden opgebouwd, hoe de verlichting werkt, wat een zoeklicht is, de artiesteningang en de kleedkamers. Het was erg leuk om in de kleedkamer van Bert Visscher te zijn. Na een korte pauze deden we de quiz: de jongens tegen de meisjes. Er mochten veel kinderen van onze school meestrijden en assistentie verlenen. De quiz werd uiteindelijk gewonnen door de meisjes en daar waren ze erg blij mee. Om 11.30 uur fietsten we weer terug naar school.

     

Verjaardagsfeest Blauwestad

Al een tijdje geleden waren de juffen jarig, maar in overleg met de kinderen werd besloten om het verjaardagsfeestje te vieren als het mooi weer was. Nu was het zover. Donderdag 28 juni was het prachtig weer en gingen we direct 's ochtends vroeg naar de Blauwestad. Met elkaar op de fiets was al een hele belevenis, maar dat het zand ook nog door de gemeente mooi rul gemaakt was, was zeker erg bijzonder. Aangekomen bij de bankjes duurde het geen 3 minuten of de eerste kinderen lagen al in het water. Ze konden naar hartelust zwemmen, spelen, voetballen, klauteren op de speelattributen en met de slingerbal. Er waren ook kinderen die meteen de prachtigste kastelen gingen bouwen. Om 11.45 was de picknick, waar ze zich nauwelijks de tijd voor gunden. Na het eten namen verschillende kinderen nog een frisse duik en tegen 13.30 uur zijn we terug naar school gefietst. Op school kregen de kinderen nog een "punt"ijsje en vervolgens gingen ze naar huis. Het was een geslaagde dag en de juffen willen de kinderen en hun ouders bedanken voor de leuke cadeautjes. 
  

    
 

Groep 5 loopt de avond 4-daagse

In de eerste week van juni traditiegetrouw de jaarlijkse avond 4-daagse in Winschoten. 
Groep 5 had zich al vroegtijdig opgegeven bij de OR. Zij hadden de organisatie in handen en alles was weer tip-top geregeld. In onze groep zaten 14 lopers, die er allemaal erg veel zin in hadden. Jammer dat de andere 7 niet meeliepen. Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag liepen we op ons gemakje de 10 km onder leiding van coördinator Erik. Allemaal mooie routes. Steeds op de helft was er een pauze en werden we verrast met iets lekkers te eten en te drinken. Vrijdag was natuurlijk voor iedereen het hoogtepunt. De kinderen werden 'behangen' met allerlei speelgoed, zakken snoep en bloemen. De hele route was een groot feest met muziek en dans. Moe van de hele week, maar trots op zichzelf, ging iedereen het weekend in. Lekker uitrusten!

Excursie Midwolderbos

Dinsdag 5 juni vertrok groep 5 op de fiets naar het Midwolderbos. De mensen van IVN stonden al op ons te wachten om met ons het bos in te gaan. We werden in twee groepen verdeeld. Beurtelings gingen we 'strunen' door het bos en waterdieren vangen in de sloot. De groepen hebben veel gevangen, de grote spinnende watertor, een jonge zeelt, schaatsenrijdertjes, rugzwemmers en nog veel meer. Terwijl we door het bos liepen vertelde de gids het een en ander over het bosleven en over de Koninkspaarden (er zijn er ruim 60 in het Midwolderbos). Tegen 11.15 uur waren we terug bij de 'keet' en vertrokken we weer naar school. Een leerzame ochtend in de natuur met veel muggen.

    

    

Schoolreis

Maandag 28 mei vertrokken de groep 5 t/m 7 al op tijd om met de bus naar Amsterdam te gaan. We hadden dit jaar gekozen om met de groepen een rondvaart te maken door de Amsterdamse grachten en daarna naar NEMO te gaan. Een museum over wetenschap, waar de kinderen zelf heel veel dingen mochten doen en konden ontdekken. Ze konden bijvoorbeeld met een robotarm bestellingen uit het magazijn halen, dijken bouwen zodat ze het water in de juiste richting konden laten lopen. Ze konden zelf zwaartekracht proefjes doen en in het laboratorium mochten ze zelf een vuurpijl maken van azijn en bakpoeder....... en laten ontploffen. In de middag hadden we nog een workshop over het heelal, veel kinderen vonden dit erg intressant. Ondertussen hadden de medewerkers van NEMO een hele grote domino gebouwd met veel verschillende dingen zoals, zweefdingen die tegen een ballon aanprikten waardoor er weer andere dingen in beweging kwamen. Erg leuk om te zien. Om 16.00 uur verzamelen en terug in de bus. Halverwege kregen de kinderen nog een verrassing, we stopten bij de MC Donald in Lemmer en daar kregen alle kinderen een Happy Meal met speeltje. Onderweg in de bus speelden we nog een paar spelletjes bingo en zo verliep de reis voor de meeste kinderen toch wel vlot. Precies op tijd waren we terug in Scheemda en konden we terug kijken op een geweldige schoolreis. 

   


 

Moestuintjes poten

Dinsdagmiddag was het zaaimiddag in groep 5. We hadden allemaal twee doosjes moestuintjes van de AH gekregen. Alle kinderen konden naar hartenlust de zaadjes in de aarde strooien. We zaaiden wortels, rode bieten, komkommers en zonnebloemen. De kinderen namen het vol trots voor de meivakantie mee naar huis. 

  

Afsluiting tennisproject

Op vrijdagmiddag 20 april was de afsluiting van het tennisproject. Alle kinderen moesten om 13.30 op de tennisbaan komen om daar met andere scholen te tennissen. Ze hadden erg veel geluk, de zon scheen en het was een zeer aangenaam temperatuurtje. Ze kregen drinken en er werd een groepsfoto gemaakt. Ze mochten rond 15.00 uur vanaf de tennisbaan naar huis. 

  

Boerderijbezoek "De koe en jij"

We gingen met 6 auto's naar Ten Boer om daar een melkveebedrijf te bezoeken. We werden welkom geheten op de boerderij van de familie Langereis, waar boerin Annely, ons hun bedrijf liet zien. Na de rondleiding kregen de kinderen wat te drinken en legde ze uit dat ze in groepjes allerlei opdrachten konden maken. Er waren 6 kaarten waar de opdrachten op stonden. Ze mochten de "melkkoe" melken, de stal vegen, kalfjes vertroetelen, koeien voeren en machines bestuderen. Na dit educatieve programma was het moeilijk om afscheid te nemen van de kleine kalfjes. Tegen 12.00 uur waren we terug bij school en hebben we een erg leerzame ochtend gehad. 

     

Gastles Muskusratten

De kinderen zaten er al helemaal klaar voor op dinsdag 17 april. Ferdinand van Waterschap Hunze en Aa's kwam bij ons in groep 5 een les geven over muskusratten. Hij is een ervaren muskusrattenvanger en vertelde ons van alles over ratten. We kregen allerlei hulpmiddelen te zien en ook veel opgezette muskusratten. Een zeer interessant verhaal waar de leerlingen ademloos naar luisterden. We leerden bv. dat de muskusrat een semiaquatisch dier is, hoe ze vallen zetten en wat het verschil is tussen een "val" en een "kooi". Ook vertelde Ferdinand hoe ze een klem plaatsen en hij legde uit waarom dit echt nodig is. We kregen ook nog een toegift. De kinderen zaten zo geboeid te luisteren dat hij ook nog wel iets wilde vertellen over de beverrat. Deze rat is fors gebouwd en maakt veel kades kapot met zijn zeer scherpe tanden. Hij had ook een beverrat meegenomen zodat we ook in het "echt" konden zien hoe hij er uit zag. Hij knaagt veel riet aan de onderkant bij de wortels kapot. Beverratten worden gevangen in levende vangkooien, zodat de dieren die er ook in zwemmen weer vrij gelaten kunnen worden. Ze smullen van witlof, appels en broccoli en de beverrat heeft pech als hij dat doet. Hij moet gedood worden vanwege de schade die hij veroorzaakt. Een hele leerzame ochtend die de kinderen niet snel zullen vergeten. 

  

Scoor een boek

Vrijdagochtend 13 april was de afsluiting van het leesproject "Scoor een boek​". Vol enthousiasme liepen we naar het voetbalveld in Scheemda, waar we om 10.15 uur werden verwacht. Er waren allerlei leuke spelletjes uitgezet die we met de groep mochten spelen en waar je punten mee kon verdienen. Mooie spellen die we niet dagelijks doen, zoals latje schieten, tennisbal werpen in een bak, letterhesjes waar je zoveel mogelijk woorden mee moest maken en een letterestafette. Ook de stormbaan was erg in trek. We behaalden erg veel punten, de kinderen waren ook erg fanatiek en zodoende wonnen we op dit onderdeel de eerste prijs. Een echte leren bal van fc Groningen. Ook was er een spandoekenwedstrijd en ook daar was die van groep 5 het mooiste. We kregen een prachtige beker die nu in onze klas staat te pronken. 
​De juffen zijn erg trots op zo'n fanatieke groep lezers.

    

  
 

Nationale Buitenlesdag

De Nationale Buitenlesdag is een iniatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. Ook onze school deed er aan mee op dinsdag 10 april. Groep 5 ging na de pauze op het schoolplein een aardrijkskundeles volgen. De landkaart van Nederland was op het schoolplein getekend en daar mochten de kinderen alle provincies in tekenen en kleuren. Ook moesten ze in groepjes alle provinciehoofdsteden erbij plakken. Na deze les deden we "Ren je Rot" met spellingsonderwijs. Op de muur stond een grote -d en -t getekend en als je een woord hoorde met de juiste letter moest je in het goede vak gaan staan. 
​'s Middags gingen we nog een natuurles in de natuur doen. We hebben allerlei beestjes gezien en veel vogels gespot. Erg flink gingen de kinderen afval zoeken in het bos. We hadden maar liefst 4 vuilniszakken vol. Erg voldaan en wetende dat zoiets niet in de natuur hoort, waren we net om 15.15 uur weer terug bij school. 

    

    

 

 

 

Paaslunch in groep 5

Vaak hadden we met Pasen een ontbijt maar deze keer had de paascommissie een lunch en een knutselcarrousel op het programma. Donderdag 29 maart gingen we vanaf de pauze een knutsel/spelletjes circuit houden. De leerlingen van de groepen 5,6,7 en 8 mochten in deze lokalen verschillende activiteiten doen. Zo konden ze allerlei spelletjes doen en vele knutselwerkjes maken. Om 12.30 uur was de lunch, waar de kinderen van groep 5 erg van hebben genoten.

  

  

Landelijke rekendag

Woensdag 28 maart was de landelijke rekendag. Juf Martine had onze school ook opgegeven en zodoende gingen we deze dag op een leuke, speelse, attractieve manier met het rekenen aan de slag. Zo werden er in allerlei groepen verschillende activiteiten gedaan zoals:
​tafelkwartetten, yatzee, pas-en meetopdrachten met lege dozen, opdrachten met gewichten enz. 
​Een leerzame ochtend waar de kinderen erg enthousiast over waren.

 

  

19-23 maart Grunneger Week

                                                                                                                                          
In groep 5 deden de leerlingen elke dag even iets aan de Grunneger toal. In deze week is het belangrijk onze ‘ toal’ onder de aandacht te brengen. Ze hadden allemaal een boekje gekregen met Grunneger dingen. -Er zat een schierste woordenliest in met betekenis.  - Een Grunneger puzzel. - Een topografieles van de provincie. - Allerlei spreekwoorden en Grunneger gezegdes en natuurlijk lazen de juffen elke dag een Grunnings verhoaltje veur.

Ook hebben we gesproken over “Tjaakjes”. ( de Groninger variant van de Loesje- posters. Aan het einde van de week kregen de kinderen allemaal een stuk povvert. Een Grunneger lekkernij met suiker en stroop.

 

t Kin vraizen,                        Elkenain ston                   As je noart

t kin deuen,                          aan mien                          verleden,

Mor as je zolt.                      kaande,                            kieken, stoa je

hemmen,                             dus boot                           mit rugge noar

mout je streuen.                  sloug om.                        Toukomst.

 

 

Tjaakje.                       Tjaakje.                            Tjaakje.

  

Ruststand Scoor een boek

Dinsdag 13 maart kwam Hennie van de bieb om de stand op te nemen van de gelezen boeken in groep 5. We hadden al twee stickervellen leeg, dus er zaten al zeker 176 ballen op ons veld geplakt. Een mooie score, aldus Hennie. We kregen een aantal nieuwe boeken waar de kinderen alweer vol enthousiasme in begonnen zijn. Ook konden we een spandoek maken met de leerlingen. Onze groep wil dat soort dingen maar al te graag, dus vol aan de slag. Nou het resultaat mag er zijn. Ze hebben er vol overgave aan gewerkt en dat is goed te zien. We nemen het doek 13 april mee naar het voetbalveld en dan horen we of er een prijs op gevallen is!!

    

 

Gedichtenwedstrijd

Enige tijd geleden schreef de bibliotheek een gedichtenwedstrijd uit voor de scholen. 
​Groep 5 deed er aan mee en......... Noud Hendriks won.
​Hij mocht op woensdag 21 februari in de Klinker zijn gedicht voorlezen, tijdens de Voorleeswedstrijd van de basisscholen. 
​Noud deed het fantastisch!!​De Muis
​Er woont in een huis een kleine muis.
​Hij heet Snuis.
​En speelt altijd met een buis.
​Soms is hij wild en heeft hij pijn.
En dat vindt Snuis niet fijn.
​Hij gaat dan huilen bij zijn meisje Muis.
​En direct daarna was alles weer pluis.
Hij kreef van haar een dikke zoen.
Dat moesten ze maar vaker doen.   
 

14 Februari Valentijnsdag

Voor Valentijnsdag hebben de leerlingen van groep 5 een leuke kaart gemaakt voor een speciaal iemand. Ze mochten zelf weten voor wie. Ze hadden in de kaart een lief gedichtje geschreven. Post nl. had een actie "Een kus in de bus". We konden een rode kus op het envelopje maken en dan werd de valentijnskaart gratis via de post bezorgd. 

Olympische Spelen PyeongChang 2018

In groep 5 knutselen, tekenen en werken we over de Olympische Spelen. We zijn fanatiek en leven erg mee met de sporters. Als er spannende wedstrijden zijn van de Nederlanders dan gaan we zeker even kijken. Elke keer als we een medaille winnen dan vullen we ons medaillebord aan.
Succes!!!

​    

Scoor een boek in groep 5

Goed leren lezen is voor kinderen van groot belang. Daarbij helpt natuurlijk als ze plezier beleven aan het lezen. Met die gedachte voeren de Groningse bibliotheken het project "Scoor een boek" uit. Een uniek leesproject voor de kinderen uit groep 5 en 6. "Scoor een boek" combineert lezen met sport, want........ scoren kun je overal!!! Leerlingen in de hele provincie Groningen zijn de komende weken zoveel mogelijk boeken aan het lezen en elke keer als de kinderen een boek uit hebben, mogen ze een voetbalsticker op het voetbalveldposter plakken. Nou dat gaat als een trein. De leerlingen worden via een videoboodschap aangemoedigd door FC Groningen speler Tom van Weert. Dit filmpje is te zien op You-tube. Na negen weken lezen sluiten de leerlingen het project af op het voetbalveld van sc Scheemda. We kunnen daar dan allerlei activiteiten doen. 

Basketbalclinic van Donar

Groep 5 kreeg op maandagochtend een basketbalclinic van Donar. Ze leerden de beginselen van het basketballen door middel van uitdagende oefeningen en echte wedstrijden.... Donar is voor het huidige schooljaar een samenwerking aangegaan met onze stichting SOOOG. In het kader van het Topsportproject kregen de leerlingen deze workshop aangeboden. Ze vonden het erg leuk en leerzaam. Dat de clinic werd gegeven door een basketballer van Donar maakte het natuurlijk extra leuk. 

    

Weerbaarheidstraining

Woensdagochtend 31 januari was de laatste keer van de weerbaarheidstraining "Rots en Water". De kinderen hadden hun ouders uitgenodigd om te komen kijken naar wat ze geleerd hadden. Wat de ouders niet wisten was dat ze af en toe ook mee moesten doen en dat vonden de kinderen natuurlijk erg leuk. Ze leerden hun ouders hoe je stevig moest gaan staan en hoe je vertrouwen kon winnen. Leuke activiteiten die de papa's en mama's met veel plezier deden. Aan het einde van de les kregen alle leerlingen een certificaat onder luid applaus van alle belangstellenden. We bedanken Theo en Renè voor hun bevlogen lessen de afgelopen tijd. 

     

Scholendamtoernooi

Op woensdagmiddag 17 januari vond het 6e scholendamtoernooi van de gemeenten Bellingwedde en Oldambt plaats. Het toernooi werd gehouden in Winschoten. Van onze school deed groep 5 mee in twee teams. Elk team bestond uit 4 leerlingen. Tijdens de wedstrijden waren de kinderen zeer geconcentreerd, het was dan ook muisstil in de zaal. Ondanks het feit dat onze leerlingen nog beginnende dammers waren hebben ze het erg goed gedaan. Ze wisten goed tegenstand te bieden aan meer geoefende dammers, waarvan sommigen zelf lid van de damclub waren. Onze teams eindigden als 3e en 4e. Ze kregen een prachtige beker voor de school en alle leerlingen mochten een mooie medaille mee naar huis nemen. 

    

 

 

 

Kerst in groep 5

De hele donderdag waren de kinderen al druk in de weer voor het kerstdiner. Ze hadden zelf, naar ieders tevredenheid, groepjes gemaakt waar ze wilden zitten. De tafels werden bekleed met een mooi wit tafelkleed en daarop voor ieder kind, een zelf in te kleuren placemat. Alle borden en bestek keurig op tafel en bij ieder bord een lichtje.
De kinderen vonden het best spannend om in het donker weer naar school te gaan. Alle gerechten zagen er piekfijn uit en de jongens en meisjes hebben volop genoten van al het lekkers wat op tafel stond. Na de maaltijd kon de kerstvakantie beginnen. De juffen wensten iedereen fijne dagen en een leuke vakantie.

   

Sintfeest

Dinsdagochtend 5 december kwamen Sint en zijn Pieten bij Jaarfke op bezoek. In groep 5 verheugden de kinderen zich er al geruime tijd op. We hadden lootjes getrokken en konden de Sint dus mooi een handje helpen met surprises en gedichten. De leerlingen hadden prachtige dingen gemaakt. Vol verwachting klopte ons hart........ wat zit er in al die leuke dingen!!!!! Ook hadden de meisjes al enige tijd geoefend op de pietendans en de hele klas had een pietenmove ingestudeerd. De Sint en de Pieten deden volop mee en hadden veel plezier.

   

   

Geldpieten

Dinsdag kwamen er twee geldpieten op school omdat de kinderen van de groepen 5 t/m 8 Sinterklaas mogen helpen met het kopen van cadeautjes. De kinderen waren 's middags al erg onrustig, want zoals elk jaar was het nu ook toch weer een beetje spannend. Gelukkig hadden de Pieten voor elk kind een envelopje en wat snoepgoed.

Knutselen met marsepein en andere knutsels

Nu de Sint weer in het land is maken we allerlei leuke dingen voor het Sintfeest. In groep 5 mochten we een marsepeinen letter versieren. De beginletter van je eigen naam en daar allerlei lekkers op doen, zoals pepernoten, smarties en dropveters. We hebben ook prachtige schilderijen geverfd en een knipwerkje gemaakt.

     

 

Cow of Art

Groep 5 werkte met veel plezier aan het schilderij "Cow of Art". We schilderden allemaal puzzelstukjes en die vormden samen een koe. We hebben er met veel plezier aan gewerkt en we hopen dat het veel opbrengt voor het goede doel, Samenloop voor Hoop.

Schoolontbijt

Logistiek werd ons schoolontbijt verplaatst van woensdag 8 november naar donderdag 9 november. Alle kinderen konden genieten van een gezond ontbijt. Er zat van alles in de pakketten die de leerkrachten in de verschillende groepen hadden klaargezet.
Brood-bruine bolletjes-krentenbollen-kaas-appelstroop-boter-smeerkaas-melk-thee-yoghurt-cruesli-crackers en appels. De ouderraad had nog gezorgd voor verschillende soorten vleeswaren. De kinderen smulden naar hartenlust en hebben veel meer gegeten dan thuis!!!
Heerlijk, zo de ochtend beginnen.

   

Zichtbaar zijn

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland deed groep 5 mee aan je laten zien in het donker. We volgde een les over Zichtbaar zijn en gingen onze fietsen controleren of er inderdaad goede verlichting op zat. Ook de reflectoren bij de trappers werden gecontroleerd. Als alles goed was en in orde bevonden dan mochten ze een "prima sticker" plakken en een label aan de fiets maken van: "IN ORDE".
Terug in de klas lag er een hele grote groepskleurplaat die we met elkaar in mochten kleuren.

   

Lampionnen

We hebben onze lampionnetjes klaar en ze zijn erg mooi geworden. We gaan veel snoep ophalen en lang lopen tot het laat in de avond is. Dit zijn de plannetjes van groep 5.
In de klas hebben we een nieuw liedje geleerd:
🎶  Ieder jaar op 11 november,
     gaan we met een lampion.
     Door de straten, langs de huizen,
     lopen tot je niet meer kon.
     Als we zingen op de stoep,
     krijgen wij een handvol snoep.
     Als we zingen op de stoep,
     krijgen wij een handvol snoep. 🎶
(melodie: Zie de maan schijnt)

 

The Daily Mile

Groep 5 loopt, als het weer het toelaat, the Daily Mile. Het is in Schotland ontstaan. Een juf vond daar dat de kinderen wel wat extra beweging konden gebruiken en ging met de leerlingen elke dag the Daily Mile lopen. Elke dag 1/12 km rennen/lopen. Ook groep 5 vond het mooi om te doen en zo besloten we om 2/3 rondjes Torum te doen. Veel bewegen is gezond en verhoogd de concentratie. MEER BEWEGEN MAAKT GEZONDER!

 

Rots en Water

De eerste les Rots en Water van afgelopen woensdag was een succes. De kinderen waren erg enthousiast en deden allemaal goed mee. Ze leerden NEE te zeggen als er iets was, wat ze niet wilden. Hoe doe je dat en welk teken hoort erbij.

   

Baby Ezra

Het broertje van Aaron is geboren. Hoera, op 16 oktober werd Ezra geboren. Hij is kerngezond en Aaron is er erg blij mee. Papa kwam de volgende dag op school om samen met Aaron alle klasgenoten op een beschuit met blauwe muisjes te trakteren. Dat viel erg in de smaak. Wij hadden een mooie babyslinger voor Ezra gemaakt.

  

Knutselcarrousel

Opgewonden kwamen de kinderen binnen op dinsdag- en donderdagmiddag tijdens de Kinderboekenweek. Er was een knutselcarrousel, ze mochten zelf kiezen welk werkje ze wilden maken. In de groepen 5 t/m 8 lagen allerlei materialen klaar en wat je wilde maken, daar mocht je mee beginnen. Als je klaar was, liep je naar een volgend werkje, enz. Er zijn leerlingen die zo hard werkten dat ze 4 "griezels" mee naar huis namen om 15.15 uur. De ouderraad kwam halverwege de middag langs met drinken een een ''eng"snoepje. Een lekkere traktatie op zo'n gezellige middag.

 

Opening Kinderboekenweek

Woensdag 4 oktober ging de Kinderboekenweek van start. Het thema is dit jaar 'Griezelig Eng'. Het begon 's ochtends al meteen op het plein, daar liepen Dolfje Weerwolfje en de lelijke heks. Bij binnenkomst keken de kinderen hun ogen uit, de hele gang was versierd met vlaggetjes, spinnen, vleermuizen, enz. Het was een mooi gezicht, maar ook wel griezelig eng. Gelukkig kijken de kinderen er met een grote glimlach naar en vinden ze het allemaal alleen maar leuk. De aankomende week zijn er nog diverse activiteiten die rondom dit thema plaatsvinden. Zo hebben we een lessen-knutselcarrousel, de kinderen mogen dan uit verschillende creatieve activiteiten kiezen wat ze willen maken.
De kinderen hebben een leesbingo meegekregen, waar ze op aan kunnen  kruisen, waar en op welke momenten ze hebben gelezen. Als alle hokjes vol zijn mag het stencil op 11 december weer mee terug naar school en wordt er in elke klas een boek verloot. Goed bewaren dus........

 

Kleine beestjes zoeken

Op donderdagmiddag 21 september ging groep 5 in de omgeving van de school 'kleine beestjes' zoeken. De leerlingen hadden allemaal een glazen pot en gingen op pad. Al gauw hadden de kinderen de mooiste spinnen en lieveheersbeestjes gevonden. Toen we in het bosgebied kwamen zagen we veel verschillende spinnen. Sommige kinderen  hebben ze gevangen en op school "onderzocht", anderen durfden het niet zo goed en vroegen hulp. De leerlingen hadden een stencil waar ze alle gegevens op konden schrijven. Er was eerst nog enige discussie over het aantal poten van een spin , maar na onderzoek wist iedereen het. Een heerlijk uurtje buitenlucht en erg leerzaam.

     

Informatieavond groep 5

Maandagavond 18 september was de informatieavond. De kinderen hadden 's middags al hun boeken op tafel gelegd zodat ze alles aan hun ouders konden vertellen. De opkomst was fantastisch. Veel ouders lieten zich voorlichten door hun kind en dat deden ze erg goed. Natuur, aardrijkskunde, geschiedenis en blits (studievaardigheden) waren favoriete boeken om in te kijken. Veel ouders genoten en de kinderen waren maar wat trots om hun klas te laten zien.

   

Groep 5 maakt naamgedichten over Orkaan Irma

Orkaan Irma heeft veel schade gebracht.                                                     
Rommel lag overal op het eiland.                                                                  
Kunnen mensen dit overleven zonder water?                                               
Als er maar gauw hulp komt.                                                                         
Als de orkaan maar niet terugkomt.                                                               
Niemand ging toen naar buiten.                                                                    

Op 6 september was er een orkaan.
Rommel lag overal op Sint Maarten.
Koning Willem Alexander bezocht het eiland.
Alles was verwoest.
Alle mensen waren geschrokken.
Natuurlijk gaan andere landen hulp bieden.

Orkaan Irma raasde door Sint Maarten.                                                     
Raasde zo hard, alles lag omver.
Kapot, alles was kapot, niet leuk.
Alles ie bijna allemaal weg.
Andere landen bieden hulp.
Nu gaat de orkaan ergens anders heen


                                             .                                    

             

Welkom op de site van Groep 5Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Onze groep wil zich aan U voorstellen:

Linda, Marit, Vera, Sem, Aaron, Sean, Wesley, Bas, Tristan, Noël, Amber, Sven, Joycille, Mika, Roan, Jasmien, Tygo, Noud, Larissa, Julin en Mathijs.
We gaan er een mooi schooljaar van maken en veel leuke dingen doen. Ook gaan we natuurlijk veel leren. Dit schooljaar krijgen we aardrijkskunde en geschiedenis. Onze juffen zijn juf Marie en juf Truus.